ErkkiAnttila1

Tekoäly ei auta Espoon lastensuojelua

 

Espoon kaupunki on näyttävästi uutisoinut, että yhdessä ison IT-yrityksen kanssa on löydetty yli 300 tekijää, jotka ennakoivat perheen ja lapsen siirtymistä lastensuojelun asiakkaaksi.

 

Tämä on pelkkää huuhaata.

 

Aikaisempi puolisoni oli työssä Espoon lastensuojelussa, ja he tekisivät työnsä valtavasti paremmin ilman tekoälyä, kun lastensuojelun resurssit alkuun 4-5-kertaistettaisiin ja yhteistyö neuvoloiden ja päiväkotien kanssa toimisi sujuvasti. Ja esimiehiksi palkattaisiin kannustavia täysipäisiä esimiehiä ja prosessit laitettaisiin kuntoon.

 

Olen lukuisia kertoja esittänyt, että neuvolakäynnit pitää olla yksilöllä ja perheellä joka vuosi  syntymästä kuolemaan, jolloin tarkistetaan psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen sekä taloudellinen tilanne.

 

Ohjataan oikeisiin tukimuotoihin, laihdutusryhmiin, urheiluseuroihin, velkaneuvontaan, AA.han, EMY:yn, kuoron koelauluun, äitikerhoon, työväenopistoon, jne, jne.

 

Tekoäly on älytön ratkaisu Espoon lastensuojelun ongelmiin

 

Erkki J. Anttila, Tekn.tri, kauppat.maist, KD, Espoo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Toni Rintala

Niin, nyt oli leikitty epätäydellisen datan kanssa, josta puuttui mm. lääkärissäkäynnit yksityisellä. Uutinen itse toteaa niiden todennäköisesti muuttavan tuloksia.

"LAAJEMPIA tuloksia kokeilussa ei kuitenkaan saatu. Ainakaan sellaisia, joita uskaltaisi vielä julkistaa, Ahlström sanoo."

Mutta uutisen tästä silti saattoi tehdä. Eli uutinen tuloksista, joita ei tutkijan mukaan voi julkistaa. Mutta uutinen kuitenkin mainosti tuloksia ;)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Lastensuojelua ei auta tekoäly, eikä lisämammona. Sitä auttaa vain toimintojen järkeistäminen.

Toimituksen poiminnat