*

ErkkiAnttila1

Verottaja invalidisoi pk-yrittäjiä

Juha Sipilä ja Mikael Pentikäinen kannustavat yriittämään.

 

Seuraavat 2 tapausta ovat tositapauksia  siitä, miten verottaja sabotoi hallituksen ja Yrittäjien toiveet yrittäjyyden kasvusta Suomessa. Ja miten verittaja  invalidisoi sairastuneet yrittäjät lopullisesti.

 

Lopetuspiikki vain puuttuu keinovalikoimasta.

 

Tapaus 1: Yrittäjä teki töitä 16 vuotta, maksoi verot ja pärjäsi jotenkin, ilman viikonloppuvapaita ja kesälomia. Tuli burn-out, ja kuitit jäi viemättä tilitoimistolle. Tilitoimisto ei suostunut hakemaan kuitteja yrityksestä.

 

Työkyvyttömyyden aikana alkoi tulla verottajan alv-kirjeitä, Liikevaihto oli verottajan arvion nmukaan kasvanut 1000% vuodessa. Ja maksut työkyvyttömälle yrittäjälle olivat siis 10-kertaisia aikaisempaan verrattuna. Yrittäjä ei niitä pystynyt maksamaan, koska oli työkyvytön, ja lopuksi käräjäoikeus vahvisti tylökyvyttömyysajalta 125.000 euron verovelan täysin aiheetta, tilastoihin ja verottajan pyyntöön perustuen.  Yrittäjä on nykyään invalidi ja elää valtion kustannuksella.

 

Tapaus 2: Yritys alkoi tehdä tappioita. Osakkaina oli useita dipolomi-insinöörejä Otaniemen suunnalta. Kukaan ei halunnut halitukseen. Toiminta loppui täysin, josta ilmoitettiin verottajalle.

 

Verottaja lähettää silti kuukausittain arvonlisäverolappuja vanhaan osoitteeseen. Liikevaihto on arvioitu 400% kasvaneeksi yhdessä vuodessa.

 

Tällaiset 400% - 1000% vuodessa yritykset kelpaisivat Juha  Sipilälle ja Markus Pentikäiselle, mutta missä on realismi?

 

Miksi verottaja sabotoi hallituksen ja yrittäjien toiveet ja invalidisoi lopullisesti sairastuneet yrittäjät??

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Näyttäisi siltä, että yrittäjän riski toteutui negatiivisella tavalla? Kun ottaa riskin tavalla tai toisella (tässä tapauksessa yrittäjäriskin) joutuu myös kantamaan seuraukset.

Toimituksen poiminnat