*

ErkkiAnttila1

Espoon kaupungilla työpaikkakiusaaminen jatkuu

Olen työpaikkakiusatun perheenjäsen jo toista kertaa vuosina 2012-2017. Kiusaaja on eri henkilö samassa organisaatiossa, Espoon kaupungin koulutoimessa.

Vuonna 2012 Espoon koulutoimen johto ei halunnut puuttua puolisoni kiusaamiseen, mutta keskusteluni kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän kanssa johtivat työpaikkakiusaamisen kieltämiseen ja ohjeistukseen Espoon kaupungissa.

Puolisona menetin perhe-elämän, koska kaikki voimat menivät siihen, että tsemppasin puolisoni menemään  aamuisin töihin kiusaajan luo. Lopulta puolisoni vaihtoi kaupunkia, ja minä jäin Espooseen.

Seuraava puolisoni meni tänä syksynä Espoon kaupungille töihin,  ja joutui heti kiusatuksi. Perhe-elämäni on taas koetuksella, kun vapaa-aika menee puolison tsemppaamiseen että jaksaa mennä töihin tekemään arvokasta työtä.

Yhteistä molemmille puolisoilleni on se, että he ovat huippuosaajia, älykkäitä ja mukavia, joita heitä huonommat esimiehet eivät siedä, vaan nujertamalla varmistavat, että heidän ohitseen ei mennä,  ja lahjakkaat vaihtavat kaupunkia.

Espoon kaupungin henkilöstökyselyssä vuonna 2012 oli 20 % työntekijöistä sitä mieltä, että heitä kiusataan. Siis Espoossa on yksin yhden työnantajan palveluksessa 3.000 kiusattua työntekijää.

Kiusaaminen maksaa varovaisesti arvioiden 50.000 euroa per työntekijä vuodessa. Espoossa hintalappu on 150 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Koska tähän tartutaan?

 

Erkki J. Anttila

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Tämankaltaisia tapauksia tuntuu olevan aika lailla. Huono johtaminen ja jopa suoranainen osaamisen puute on usein taustalla näillä työpaikkakiusaajilla. Ei ole millään mittakaavalla järkevää, että varsinkaan kuntapuolella jonkin häirikön käytökseen ei pystytä puuttumaan, vaan pahimmillaan jäädään odottamaan jopa häirikön eläkkeelle lähtöä. Mikäs siinä, mutta kun sitä odottelua voi olla pahimmillaan 15 - 20 vuotta.

Toimituksen poiminnat